Romige courgettesoep
Zin in een soepje vandaag? Ga da voor deze courgettesoep. Lekker romig dankzij een dot slagroom en met peterselie en munt als extra touch. Al in 20 minuten gemaakt en ook lekker als voorgerecht.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de peterselie. Snijd de steeltjes fijn, bewaar het blad.
Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en peterseliesteeltjes toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Pluk ondertussen de blaadjes van de munt. Doe de munt met de peterselieblaadjes en de rest van de olie in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de kruidenolie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Romige courgettesoep
Zin in een soepje vandaag? Ga da voor deze courgettesoep. Lekker romig dankzij een dot slagroom en met peterselie en munt als extra touch. Al in 20 minuten gemaakt en ook lekker als voorgerecht.
voorgerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de peterselie. Snijd de steeltjes fijn, bewaar het blad.
Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en peterseliesteeltjes toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Pluk ondertussen de blaadjes van de munt. Doe de munt met de peterselieblaadjes en de rest van de olie in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de kruidenolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 courgettes
15 g verse platte peterselie
80 ml traditionele olijfolie
2 groentebouillonblokjes
600 ml water
15 g verse munt
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer