Romige tomatensoep
bewaar
bewaar

Romige tomatensoep

Romige tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min.

Snijd ondertussen de tomaten in parten. Houd wat basilicumblaadjes achter voor garneren en scheur de rest van het basilicum inclusief de takjes, in stukken. Voeg de tomaten, het basilicum, het bouillonblokje en het water toe, breng aan de kook en kook 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

Haal van het vuur een pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Meng ⅘ van de kookroom erdoor en verwarm zo nodig kort op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de kookroom en garneer met de basilicumblaadjes.

algemeenIs de soep te zuur? Voeg dan ½-1 tl suiker toe.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige tomatensoep

Romige tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig