Geroosterde tomatensoep
Nog meer smaak uit een tomaat halen? Roosteren is dé techniek. Het resultaat: een smaakexplosie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de uien in parten en leg die samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Geroosterde tomatensoep
Instructievideo - 00:41 min.
Geroosterde tomatensoep
Nog meer smaak uit een tomaat halen? Roosteren is dé techniek. Het resultaat: een smaakexplosie.
voorgerecht
null personen
205 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de uien in parten en leg die samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g romatomaten
2 tl kristalsuiker
2 el balsamicoazijn
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
3 el traditionele olijfolie
70 g Mutti Le verdurine tube
750 ml kraanwater
2 takjes verse tijm
1½ groentebouillonblokje
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer