Tomatensoep met vermicelli en basilicum
bewaar
bewaar

Tomatensoep met vermicelli en basilicum

Het perfecte basisrecept voor een romige tomatensoep. Daar kan je eindeloos mee variëren!

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten en snijd de uien in kwarten. Verpak de gepelde tenen knoflook in aluminiumfolie. Verdeel de tomaat en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg het pakketje knoflook erbij en rooster ca. 20 min. in de oven. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.

Haal de groenten uit de oven, doe met de fijngesneden tomaten, Italiaanse kruiden, gesneden basilicumtakjes en het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 10 min. koken, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de suiker en peper. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de basilicumblaadjes erover.

bereidingstipIs de soep te dik? Voeg een beetje water toe.
bereidingstipDe soep is 1 dag van tevoren te maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
variatietipLekker met Parmezaanse kaas, linzen of Hollandse gehaktballetjes toegevoegd.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatensoep met vermicelli en basilicum

Het perfecte basisrecept voor een romige tomatensoep. Daar kan je eindeloos mee variëren!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig