Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden
Warm je op met een grote kom van deze gezonde tomaten-maaltijdsoep.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de Italiaanse kruiden erover. Snijd de ui ongepeld in parten en de knoflookbol horizontaal doormidden. Leg bij de tomaten. Besprenkel alles met de helft van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en bak de gepelde tomaten 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdwenen is. Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje en verwijder de schil van de ui. Voeg de ui, knoflook, geroosterde tomaten, het water en de blaadjes van de geroosterde kruiden toe aan de gepelde tomaten in de soeppan. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.
Scheur de mozzarella in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de rijst en de mozzarella erover. Bestrooi met peper.
Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden
Warm je op met een grote kom van deze gezonde tomaten-maaltijdsoep.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de Italiaanse kruiden erover. Snijd de ui ongepeld in parten en de knoflookbol horizontaal doormidden. Leg bij de tomaten. Besprenkel alles met de helft van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en bak de gepelde tomaten 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdwenen is. Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje en verwijder de schil van de ui. Voeg de ui, knoflook, geroosterde tomaten, het water en de blaadjes van de geroosterde kruiden toe aan de gepelde tomaten in de soeppan. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.
Scheur de mozzarella in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de rijst en de mozzarella erover. Bestrooi met peper.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
750 g romatomaten
6½ g Italiaanse kruidenmix
1 middelgrote ui
1 bol knoflook
4 el milde olijfolie
425 ml gepelde tomaten in blik
750 ml water
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer