Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden
bewaar
bewaar

Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden

Warm je op met een grote kom van deze gezonde tomaten-maaltijdsoep.

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de Italiaanse kruiden erover. Snijd de ui ongepeld in parten en de knoflookbol horizontaal doormidden. Leg bij de tomaten. Besprenkel alles met de helft van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 30 min. in het midden van de oven.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en bak de gepelde tomaten 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdwenen is. Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje en verwijder de schil van de ui. Voeg de ui, knoflook, geroosterde tomaten, het water en de blaadjes van de geroosterde kruiden toe aan de gepelde tomaten in de soeppan. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.

Scheur de mozzarella in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de rijst en de mozzarella erover. Bestrooi met peper.

bewaartipJe kunt de soep t/m stap 2 tot 2 dagen van tevoren maken. Invriezen kan ook (maxi- maal 3 maanden). Laat ontdooien en warm de soep op middelhoog vuur op.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterse tomatensoep met Italiaanse kruiden

Warm je op met een grote kom van deze gezonde tomaten-maaltijdsoep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig