Vegan tomatensoep van Trai Vegan
Tomatensoep ziet er extra feestelijk uit in een mooi amuseglaasje. En met een bladerdeeglepel erbij maak je het extra speciaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 8 theelepelvormpjes uit het bladerdeeg (per 8 personen), dit werkt het beste als het deeg nog goed koud is. Leg steeds de theelepel met de bolle kant naar boven op het bladerdeeg en snijd met een klein scherp mes rondom de theelepel een vormpje uit het deeg. De afsnijdsels worden niet gebruikt.
Leg de bladerdeeglepels op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een tweede vel bakpapier op. Leg de braadslede op de lepels, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in de oven in ca. 10 min. lichtbruin en knapperig.
Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de ui in parten.
Haal de bladerdeeglepels uit de oven en laat ze afkoelen op een bord tot gebruik. Laat de oven aan.
Verdeel de tomaathelften, ui en ongepelde knoflook over de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie, schep om en rooster ca. 20 min. boven in de oven.
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een soeppan. Knijp de gepelde tomaten met de hand boven de pan fijn en bak 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdampt is. Haal ondertussen de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje in de pan. Voeg de ui, geroosterde tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10-15 min. zachtjes koken.
Haal de takjes van de kruiden uit de soep. Voeg de Gran Vegiano toe, roer door en pureer de soep met de staafmixer. Kook de soep 5 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.
Verdeel de soep over de amuseglaasjes en serveer met de bladerdeeg lepels.
Vegan tomatensoep van Trai Vegan
Tomatensoep ziet er extra feestelijk uit in een mooi amuseglaasje. En met een bladerdeeglepel erbij maak je het extra speciaal.
voorgerecht
null personen
105 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 8 theelepelvormpjes uit het bladerdeeg (per 8 personen), dit werkt het beste als het deeg nog goed koud is. Leg steeds de theelepel met de bolle kant naar boven op het bladerdeeg en snijd met een klein scherp mes rondom de theelepel een vormpje uit het deeg. De afsnijdsels worden niet gebruikt.
Leg de bladerdeeglepels op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een tweede vel bakpapier op. Leg de braadslede op de lepels, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in de oven in ca. 10 min. lichtbruin en knapperig.
Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de ui in parten.
Haal de bladerdeeglepels uit de oven en laat ze afkoelen op een bord tot gebruik. Laat de oven aan.
Verdeel de tomaathelften, ui en ongepelde knoflook over de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie, schep om en rooster ca. 20 min. boven in de oven.
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een soeppan. Knijp de gepelde tomaten met de hand boven de pan fijn en bak 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdampt is. Haal ondertussen de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje in de pan. Voeg de ui, geroosterde tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10-15 min. zachtjes koken.
Haal de takjes van de kruiden uit de soep. Voeg de Gran Vegiano toe, roer door en pureer de soep met de staafmixer. Kook de soep 5 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.
Verdeel de soep over de amuseglaasjes en serveer met de bladerdeeg lepels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes Koopmans hartige taartdeeg
375 g romatomaten
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
200 g gepelde tomaten in blik
5 g verse Italiaanse kruidenmix
6 el Nurishh Gran vegiano
Dit heb je nodig
bakpapier
braadslede
staafmixer
amuseglaasjes