Vegan pommes duchesse van Trai van Trai Vegan
bewaar
bewaar

Vegan pommes duchesse van Trai van Trai Vegan

Deze vegan pommes duchesse is niet geel, maar groen! Dat versterkt het kerstgevoel meteen. Je maakt ze niet alleen van aardappelen, maar ook van tuinerwten en peterselie. Lekker bij elk hoofdgerecht.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 25 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water in ca. 20 min. gaar. Giet af. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C, liefst met boven- en onderwarmte. Kook de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Snijd de peterselie grof. Doe de tuinerwten en peterselie samen met de plantaardige boter in de hoge beker en pureer met de staafmixer fijn.

Voeg de erwtenpuree en Gran Vegiano toe en roer met een spatel tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de puree in de spuitzak en spuit 20 rozetten (per 8 personen) op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesses in ca. 25 min. in de oven gaar.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan pommes duchesse van Trai van Trai Vegan

Deze vegan pommes duchesse is niet geel, maar groen! Dat versterkt het kerstgevoel meteen. Je maakt ze niet alleen van aardappelen, maar ook van tuinerwten en peterselie. Lekker bij elk hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig