Gekleurde pommes duchesse
bewaar
bewaar

Gekleurde pommes duchesse

Deze vrolijke gekleurde pommes duchesse vormen een bijgerecht dat solliciteert naar een hoofdrol.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar. Giet af.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Kook de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Snijd de peterselie grof. Doe de tuinerwten en peterselie samen met de boter in de hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Rasp de kaas.

Stamp de aardappelen met de puree-stamper fijn. Roer de erwtenpuree, eidooier en kaas erdoor en roer met een garde tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de puree in de spuitzak en spuit 20 rozetten op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in de oven goudbruin.

bewaartipJe kunt de pommes duchesse tot 3 maanden van tevoren maken. Spuit de rozetten op bakpapier en leg ze met het bakpapier 20- 30 min. in de vriezer. Zijn ze hard genoeg? Doe ze in een diepvries bak en bewaar in de vriezer. Laat ze voor gebruik ontdooien en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 25 min. op 190 °C in een voorverwarmde oven.
bereidingstipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan pommes duchesse variant.
achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gekleurde pommes duchesse

Deze vrolijke gekleurde pommes duchesse vormen een bijgerecht dat solliciteert naar een hoofdrol.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig