Pommes duchesse met truffeltapenade
Pommes duchesse zijn sowieso een hit, maar met truffeltapenade erbij zijn ze een gouden plaat waard.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.
Pommes duchesse met truffeltapenade
Pommes duchesse zijn sowieso een hit, maar met truffeltapenade erbij zijn ze een gouden plaat waard.
bijgerecht
null porties
50 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1 middelgroot ei
50 g Parmigiano Reggiano
100 g gezouten roomboter
80 g truffeltapenade
Dit heb je nodig
pureestamper
rasp
bakpapier
spuitzak met kartelmondje