Pommes dauphine
bewaar
bewaar

Pommes dauphine

Pommes Dauphine zijn perfect als bijgerecht. Je maakt ze met melk, roomboter en eieren. Even frituren et voilà: heerlijke knapperige aardappelballetjes!

1 uur bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. in ruim water gaar. Giet af en stamp de aardappelen heel fijn.

Breng ondertussen de melk met het water en de boter in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer met een pollepel het zout en de bloem erdoor. Roer op laag vuur flink door tot een deeg dat als een bal van de pan loskomt.

Voeg, van het vuur af, 1 ei toe. Roer tot het ei opgenomen is. Herhaal met de rest van de eieren. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig door het beslag is opgenomen. Het resultaat moet een zacht en glad beslag zijn.

Verhit de olie in de frituurpan tot 160 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Meng ondertussen de gestampte aardappelen door het beslag. Breng op smaak met peper.

Vorm met 2 natte lepels 10 kleine soesjes van het deeg ter grootte van een walnoot en laat ze voorzichtig in de olie vallen. Bak ze in 6 min. goudgeel en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het deeg (ca. 40 soesjes totaal). Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pommes dauphine

Pommes Dauphine zijn perfect als bijgerecht. Je maakt ze met melk, roomboter en eieren. Even frituren et voilà: heerlijke knapperige aardappelballetjes!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig