Spätzle
Gekookte spätzle wordt vaak gebakken in boter en geserveerd met gebakken ui, kaas, spek of gestoofd vlees. Zo heb je een heerlijk bijgerecht. Hoe je spätzle maakt? Met ei, melk en boter.
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en roer met een garde het zout erdoor. Klop met de garde de eieren los met de melk. Schenk het ei-melkmengsel beetje bij beetje bij de bloem en roer met de garde tot een glad beslag.
Breng een grote pan water aan de kook. Zet spätzlemaker op de pan en haal de helft van het beslag erdoor. Laat de spätzle 2-3 min. koken. Schep met een schuimspaan in een kom en schep de boter erdoor. Herhaal met de rest van het beslag.
Spätzle
Gekookte spätzle wordt vaak gebakken in boter en geserveerd met gebakken ui, kaas, spek of gestoofd vlees. Zo heb je een heerlijk bijgerecht. Hoe je spätzle maakt? Met ei, melk en boter.
bijgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en roer met een garde het zout erdoor. Klop met de garde de eieren los met de melk. Schenk het ei-melkmengsel beetje bij beetje bij de bloem en roer met de garde tot een glad beslag.
Breng een grote pan water aan de kook. Zet spätzlemaker op de pan en haal de helft van het beslag erdoor. Laat de spätzle 2-3 min. koken. Schep met een schuimspaan in een kom en schep de boter erdoor. Herhaal met de rest van het beslag.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
½ tl zout
4 middelgrote eieren
100 ml volle melk
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
spatzlemaker
schuimspaan