Saffraanhoningbrood
bewaar
bewaar

Saffraanhoningbrood

3 uur 25 min. bereiden / 20 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Meng de gist met de melk. Laat 5 min. staan. Meng een kwart van de bloem erdoor. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur staan.

Week de saffraan in 1 el heet water. Klop 2/3 van de eieren los in een kom. Meng de rest van de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter in klontjes toe. Snijd met 2 messen tot een kruimelig mengsel. Voeg het gistmengsel, de saffraan, losgeklopte eieren, honing en sukade toe. Kneed tot soepel deeg. Laat afgedekt 10 min. staan. Kneed het deeg opnieuw, minimaal 8 min., tot het soepel en elastisch is. Dit kan ook in de keukenmachine met het plastic deegmes. Laat afgedekt op kamer­temperatuur 1 uur rusten.

Kneed het deeg nog een paar minuten en vorm een rol van 25 cm lang. Vorm er een sierlijke S van op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat losjes afgedekt met een met bloem bestoven doek nog 30 min. rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Klop het overige ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Serveer met boter.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saffraanhoningbrood

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig