Johnny cakes
bewaar
bewaar

Johnny cakes

Johnny cakes: gefrituurde broodjes, populair op de Antillen en in de Caraïben. Wordt meestal met kaas of gezouten vis gegeten, maar je lievelingsbeleg mag ook. (Gebaseerd op het recept van Jurino Ignacio, Nederlands-Antilliaanse kookboekenauteur)

30 min. bereiden / 20 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan. Roer in de kom van een staande mixer de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar. Schenk er de melk, het water en de boter bij en mix op de middelste stand met de deeghaak in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 20 min. rusten op kamertemperatuur.

Verhit ondertussen de olie in een (frituur)pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Verdeel ondertussen het deeg in 10 porties. Maak van elke portie een balletje en rol het met een deegroller uit tot een cirkel van ca. een ½ cm dik. Frituur de Johnny cakes in delen in ca. 7 min. goudgeel en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Johnny cakes

Johnny cakes: gefrituurde broodjes, populair op de Antillen en in de Caraïben. Wordt meestal met kaas of gezouten vis gegeten, maar je lievelingsbeleg mag ook. (Gebaseerd op het recept van Jurino Ignacio, Nederlands-Antilliaanse kookboekenauteur)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig