Mama's Marokkaanse meskouta van 'Uit de keuken van Fatima'
Deze Marokaanse cake, meskouta, is heerlijk in al z'n eenvoud. Fatima deelt haar moeders recept!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix in een kom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 min. romig met een handmixer. Voeg de vanillevla, zonnebloemolie en boter toe en mix mee. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid. Giet de melk erbij. Mix het beslag nogmaals kort door. Ga met de spatel langs de zijkanten en over de bodem van de kom.
Vet de tulbandvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm licht met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake minstens 10 min. in de bakvorm afkoelen. Stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam 30 sec. in de magnetron. Bestrijk de cake met de warme abrikozenjam en strooi de geraspte kokos erover.
Mama's Marokkaanse meskouta van 'Uit de keuken van Fatima'
Deze Marokaanse cake, meskouta, is heerlijk in al z'n eenvoud. Fatima deelt haar moeders recept!
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix in een kom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 min. romig met een handmixer. Voeg de vanillevla, zonnebloemolie en boter toe en mix mee. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid. Giet de melk erbij. Mix het beslag nogmaals kort door. Ga met de spatel langs de zijkanten en over de bodem van de kom.
Vet de tulbandvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm licht met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake minstens 10 min. in de bakvorm afkoelen. Stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam 30 sec. in de magnetron. Bestrijk de cake met de warme abrikozenjam en strooi de geraspte kokos erover.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
150 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
100 g vanillevla
150 ml zonnebloemolie
1 tl ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
16 g bakpoeder
1 tl zout
100 ml halfvolle melk
2 el abrikozenjam
100 g geraspte kokos
Dit heb je nodig
handmixer
tulbandvorm (ingevet en met bloem bestrooid)