Mama's Marokkaanse meskouta van 'Uit de keuken van Fatima'
bewaar
bewaar

Mama's Marokkaanse meskouta van 'Uit de keuken van Fatima'

Deze Marokaanse cake, meskouta, is heerlijk in al z'n eenvoud. Fatima deelt haar moeders recept!

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 10 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix in een kom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 min. romig met een handmixer. Voeg de vanillevla, zonnebloemolie en boter toe en mix mee. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid. Giet de melk erbij. Mix het beslag nogmaals kort door. Ga met de spatel langs de zijkanten en over de bodem van de kom.

Vet de tulbandvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm licht met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake minstens 10 min. in de bakvorm afkoelen. Stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam 30 sec. in de magnetron. Bestrijk de cake met de warme abrikozenjam en strooi de geraspte kokos erover.

variatietipVoeg voor een chocoladecake 3 el cacaopoeder en nog 1 extra el melk toe aan het beslag.
variatietipFatima: ‘In plaats van vanillevla deed mijn moeder ook weleens danoontje door het beslag. Probeer het eens.’

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mama's Marokkaanse meskouta van 'Uit de keuken van Fatima'

Deze Marokaanse cake, meskouta, is heerlijk in al z'n eenvoud. Fatima deelt haar moeders recept!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig