Muffins
Hmmmmm... muffins! Zelfgemaakt het allerlekkerst natuurlijk, dus aan de slag met dit basisrecept.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.
Laat de boter op laag vuur in een steelpan smelten en neem meteen van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de melk en het vanillearoma en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel door elkaar. Er mogen wat kleine klontjes inzitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Muffins
Hmmmmm... muffins! Zelfgemaakt het allerlekkerst natuurlijk, dus aan de slag met dit basisrecept.
nagerecht
null personen
205 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.
Laat de boter op laag vuur in een steelpan smelten en neem meteen van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de melk en het vanillearoma en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel door elkaar. Er mogen wat kleine klontjes inzitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
8 g bakpoeder
150 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
75 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
250 ml halfvolle melk
1 tl vanillearoma
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes