Lettersandwichkoekjes met jam
Twee koekjes in één. Beter wordt het toch niet?
Aan de slag
Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante en ronde uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de letterstekers letters uit de koekjes.
Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.
Lettersandwichkoekjes met jam
Twee koekjes in één. Beter wordt het toch niet?
null porties
230 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante en ronde uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de letterstekers letters uit de koekjes.
Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
½ el 5 spices
½ tl zout
250 g ongezouten roomboter
175 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
1 tl vanillearoma
100 g frambozenjam
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
bakpapier
vierkante & ronde uitsteekvormpjes (Ø 7.5 cm)
letterstekers