Roze koeken van Rutger Bakt
De echte klassieke roze koeken zijn ook heel leuk om zelf te maken, Rutger leert je hoe.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen.
Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo.
Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.
Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.
Roze koeken van Rutger Bakt
Instructievideo - 01:00 min.
Roze koeken van Rutger Bakt
De echte klassieke roze koeken zijn ook heel leuk om zelf te maken, Rutger leert je hoe.
null porties
215 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
16 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen.
Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo.
Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.
Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
100 g diepvries frambozen
2 middelgrote scharreleieren
100 g witte basterdsuiker
1 vanille-extract
250 mg zout
110 tarwebloem
20 g maizena
¼ tl bakpoeder
200 g poedersuiker
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
spuitzak
bakplaat
bakpapier