Gingerbread house van Rutger bakt
Kleine bakkers klaar? Bakken met Rutger dan maar. Want samen maken jullie dit jaar een magisch mooi én lekker koekhuisje.
Aan de slag
Meng de boter, basterdsuiker, keukenstroop, speculaaskruiden, het ei en het zout tot een egaal mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed met je handen kort tot een deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 4-5 mm dik.
Leg de uitgeknipte koekhuissjablonen op het deeg. De link van de koekhuissjablonen kan je vinden onder dit recept. Snijd de vormen uit het deeg, rol deeg dat overblijft opnieuw uit. Leg de vormen voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5-10 min. afkoelen op de bakplaat en vervolgens nog verder op een rooster.
Zeef ondertussen de poedersuiker boven een kom. Voeg het eiwit toe en mix 8-10 min. met een mixer met garden tot het stijve pieken vormt als je de garden uit het glazuur omhoogtrekt. Schep het glazuur in de spuitzak en knip een ½ cm van de punt af.
Plak met het glazuur de voor-, achterkant en zijmuren tegen elkaar. Gebruik iets waar de muren tegen kunnen steunen zodat ze niet omvallen, bijvoorbeeld een pak houdbare melk of sap. Laat 30 min. drogen.
Plak de 2 delen voor het dak boven op de muren. Laat ook deze ergens op steunen zodat ze niet van de muren afglijden. Laat 30 min. drogen.
Decoreer het huisje met de rest van het glazuur en snoepjes naar wens.
Gingerbreadhouse van Rutger bakt
Instructievideo - 13:07 min.
Gingerbread house van Rutger bakt
Kleine bakkers klaar? Bakken met Rutger dan maar. Want samen maken jullie dit jaar een magisch mooi én lekker koekhuisje.
null personen
360 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Meng de boter, basterdsuiker, keukenstroop, speculaaskruiden, het ei en het zout tot een egaal mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed met je handen kort tot een deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 4-5 mm dik.
Leg de uitgeknipte koekhuissjablonen op het deeg. De link van de koekhuissjablonen kan je vinden onder dit recept. Snijd de vormen uit het deeg, rol deeg dat overblijft opnieuw uit. Leg de vormen voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5-10 min. afkoelen op de bakplaat en vervolgens nog verder op een rooster.
Zeef ondertussen de poedersuiker boven een kom. Voeg het eiwit toe en mix 8-10 min. met een mixer met garden tot het stijve pieken vormt als je de garden uit het glazuur omhoogtrekt. Schep het glazuur in de spuitzak en knip een ½ cm van de punt af.
Plak met het glazuur de voor-, achterkant en zijmuren tegen elkaar. Gebruik iets waar de muren tegen kunnen steunen zodat ze niet omvallen, bijvoorbeeld een pak houdbare melk of sap. Laat 30 min. drogen.
Plak de 2 delen voor het dak boven op de muren. Laat ook deze ergens op steunen zodat ze niet van de muren afglijden. Laat 30 min. drogen.
Decoreer het huisje met de rest van het glazuur en snoepjes naar wens.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
240 g ongezouten roomboter
240 g lichte basterdsuiker
150 g keukenstroop
1½ el speculaaskruiden
1 wit scharrelei
½ tl zout
600 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
400 g poedersuiker
60 g Two Chicks eiwitten
4 zakjes snoepgoed naar keuze
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
bakpapier
handmixer
spuitzak