3D-kerstkoekjes
bewaar
bewaar

3D-kerstkoekjes

Kerstkoekjes met diepgang. Deze 3D-kerstkoekjes scoren punten deze feestdagen.

1 uur bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Klop het ei los. Meng de helft van het losgeklopte ei (de andere helft gebruik je niet), de boter, basterdsuiker, keukenstroop, speculaaskruiden en het zout tot een egaal mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed kort met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol het met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 4-5 mm. Steek er met de uitsteekvormen koekjes uit, rol deeg dat overblijft opnieuw uit. De hoeveelheid koekjes is afhankelijk van de uitsteekvormen die je gebruikt. Leg de koekjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ze in ca. 15 min. gaar. Laat ze 5-10 min. afkoelen op de bakplaten en vervolgens verder op een rooster.

Zeef ondertussen de poedersuiker boven een kom. Voeg het eiwit toe en mix 8-10 min. met een (hand)mixer tot het mengsel stijve pieken vormt als je de gardes uit het glazuur omhoogtrekt. Schep het glazuur in de spuitzak en knip ¼ cm van de punt af.

Plak de 3D-delen van de koekjes met het glazuur aan elkaar. Laat 30 min. drogen.

bereidingstip De koekjes kun je 1 dag van tevoren bakken. Maak het glazuur en de 3D-figuren pas op de dag van serveren.
bereidingstipGlazuur over? Decoreer de 3D-koekjes naar wens met de rest van het glazuur.
bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten, bak de koekjes dan in 2 delen op dezelfde bakplaat.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

3D-kerstkoekjes

Kerstkoekjes met diepgang. Deze 3D-kerstkoekjes scoren punten deze feestdagen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig