3D-kerstkoekjes
Kerstkoekjes met diepgang. Deze 3D-kerstkoekjes scoren punten deze feestdagen.
Aan de slag
Klop het ei los. Meng de helft van het losgeklopte ei (de andere helft gebruik je niet), de boter, basterdsuiker, keukenstroop, speculaaskruiden en het zout tot een egaal mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed kort met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol het met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 4-5 mm. Steek er met de uitsteekvormen koekjes uit, rol deeg dat overblijft opnieuw uit. De hoeveelheid koekjes is afhankelijk van de uitsteekvormen die je gebruikt. Leg de koekjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ze in ca. 15 min. gaar. Laat ze 5-10 min. afkoelen op de bakplaten en vervolgens verder op een rooster.
Zeef ondertussen de poedersuiker boven een kom. Voeg het eiwit toe en mix 8-10 min. met een (hand)mixer tot het mengsel stijve pieken vormt als je de gardes uit het glazuur omhoogtrekt. Schep het glazuur in de spuitzak en knip ¼ cm van de punt af.
Plak de 3D-delen van de koekjes met het glazuur aan elkaar. Laat 30 min. drogen.
3D-kerstkoekjes
Kerstkoekjes met diepgang. Deze 3D-kerstkoekjes scoren punten deze feestdagen.
null personen
120 kcal
60 min. bereiden
90 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Klop het ei los. Meng de helft van het losgeklopte ei (de andere helft gebruik je niet), de boter, basterdsuiker, keukenstroop, speculaaskruiden en het zout tot een egaal mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed kort met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol het met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 4-5 mm. Steek er met de uitsteekvormen koekjes uit, rol deeg dat overblijft opnieuw uit. De hoeveelheid koekjes is afhankelijk van de uitsteekvormen die je gebruikt. Leg de koekjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ze in ca. 15 min. gaar. Laat ze 5-10 min. afkoelen op de bakplaten en vervolgens verder op een rooster.
Zeef ondertussen de poedersuiker boven een kom. Voeg het eiwit toe en mix 8-10 min. met een (hand)mixer tot het mengsel stijve pieken vormt als je de gardes uit het glazuur omhoogtrekt. Schep het glazuur in de spuitzak en knip ¼ cm van de punt af.
Plak de 3D-delen van de koekjes met het glazuur aan elkaar. Laat 30 min. drogen.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 wit scharrelei
120 g ongezouten roomboter
120 g lichte basterdsuiker
75 g keukenstroop
10 g speculaaskruiden
¼ tl zout
300 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
200 g poedersuiker
30 g Two Chicks eiwitten
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
3D-uitsteekvormen (hert, slee, huisje, poppetje en boompje)
bakpapier
spuitzak met kartelmondje