Sandwichkoekjes met jam
bewaar
bewaar

Sandwichkoekjes met jam

Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!

25 min. bereiden / 10 min. oventijd / 6 uur 5 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.

Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.

Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.

bereidingstipAls je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.

Koekdoosje vouwen

Instructievideo - 00:33 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sandwichkoekjes met jam

Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig