Citroencake (basisrecept)
bewaar
bewaar

Citroencake (basisrecept)

Citroenglazuur maakt zo'n klassieke roombotercake extra lekker.

15 min. bereiden / 55 min. oventijd / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met bakpapier. Boen de citroenen, rasp de gele schil, halveer ze en pers de vruchten.

Klop met een mixer de suiker, boter, een ½ el citroenrasp (per cake) en het zout in 4 min. licht, luchtig en romig. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Wacht steeds met het toevoegen van een nieuw ei tot het vorige is opgenomen. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de citroencake in 55-60 min. gaar. Hij is gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt.

Meng ondertussen 75 ml citroensap (per cake) met de poedersuiker. Prik met een satéprikker wat gaatjes in de cake terwijl hij nog in de vorm zit. Giet lepel voor lepel het citroen-poedersuikermengsel over de cake.

Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 45 min. op een rooster voor je hem aansnijdt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Citroencake (basisrecept)

Citroenglazuur maakt zo'n klassieke roombotercake extra lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig