Lemon poppy cake (maanzaad-citroencake)
Ben jij gek op de friszure smaak van citroen? Dan moet je deze lemon poppy cake proberen! Het maanzaad (poppy) geeft een extra crunch aan je zachte, smeuïge cake.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil, en pers de vruchten uit. Je hebt 100 ml citroensap nodig (per cake). Meng de bloem, bakpoeder en het maanzaad.
Klop de boter en suiker met een mixer met gardes in 5 min. luchtig en licht. Voeg de eieren, het citroenrasp, 75 ml citroensap (per cake), de melk, vanille-extract en het zout toe en mix in 2 min. tot een glad mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer alles met een spatel luchtig tot een egaal mengsel.
Schep het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 40-45 min. in de oven gaar. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 30 min. uit de vorm op een rooster.
Meng 2 el citroensap (per cake) met de poedersuiker tot een wit, dik glazuur. Verdeel dit gelijkmatig over de bovenkant van de afgekoelde cake en laat 15 min. uitharden.
Lemon poppy cake (maanzaad-citroencake)
Ben jij gek op de friszure smaak van citroen? Dan moet je deze lemon poppy cake proberen! Het maanzaad (poppy) geeft een extra crunch aan je zachte, smeuïge cake.
null porties
335 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil, en pers de vruchten uit. Je hebt 100 ml citroensap nodig (per cake). Meng de bloem, bakpoeder en het maanzaad.
Klop de boter en suiker met een mixer met gardes in 5 min. luchtig en licht. Voeg de eieren, het citroenrasp, 75 ml citroensap (per cake), de melk, vanille-extract en het zout toe en mix in 2 min. tot een glad mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer alles met een spatel luchtig tot een egaal mengsel.
Schep het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 40-45 min. in de oven gaar. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 30 min. uit de vorm op een rooster.
Meng 2 el citroensap (per cake) met de poedersuiker tot een wit, dik glazuur. Verdeel dit gelijkmatig over de bovenkant van de afgekoelde cake en laat 15 min. uitharden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
3 biologische citroenen
200 g tarwebloem
1½ tl bakpoeder
2 el maanzaad
200 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote scharreleieren
50 ml volle melk
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
handmixer
cakevorm (25 cm, ingevet)