Lemon bars
Lemon bars: lekker als nagerecht of bij de koffie. Je maakt ze al in 20 minuten met vanillearoma, citroen en poedersuiker klaar. Daarna heb je alleen nog wat geduld nodig tot ze weer uit de oven komen. Nodig de visite maar vast uit!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt in een steelpan de boter. Bekleed ondertussen de bakvorm met bakpapier, laat een deel over de rand hangen. Mix in een kom 260 g de bloem, ¼ van de suiker, het vanille-extract en zout met een handmixer met gardes. Mix de gesmolten boter erdoor tot je een mooi deeg hebt.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de vorm, druk goed aan. Bak de bodem in 25-30 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat de oven aanstaan.
Boen ondertussen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit op een citruspers. Mix de overige suiker, eieren, 150 ml citroensap, het citroenrasp en de overige bloem met een garde tot de suiker is opgelost.
Prik met een vork gaatjes in de nog warme bodem. Giet de vulling erover. Bak nogmaals 20-25 min. Laat in de vorm volledig afkoelen op een rooster. Zet dan 1 uur in de koelkast.
Haal het gebak voorzichtig uit de vorm en snijd in 16 gelijke stukken. Doe de poedersuiker in een zeef en bestrooi de lemon bars ermee.
Lemon bars
Lemon bars: lekker als nagerecht of bij de koffie. Je maakt ze al in 20 minuten met vanillearoma, citroen en poedersuiker klaar. Daarna heb je alleen nog wat geduld nodig tot ze weer uit de oven komen. Nodig de visite maar vast uit!
nagerecht
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
105 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt in een steelpan de boter. Bekleed ondertussen de bakvorm met bakpapier, laat een deel over de rand hangen. Mix in een kom 260 g de bloem, ¼ van de suiker, het vanille-extract en zout met een handmixer met gardes. Mix de gesmolten boter erdoor tot je een mooi deeg hebt.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de vorm, druk goed aan. Bak de bodem in 25-30 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat de oven aanstaan.
Boen ondertussen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit op een citruspers. Mix de overige suiker, eieren, 150 ml citroensap, het citroenrasp en de overige bloem met een garde tot de suiker is opgelost.
Prik met een vork gaatjes in de nog warme bodem. Giet de vulling erover. Bak nogmaals 20-25 min. Laat in de vorm volledig afkoelen op een rooster. Zet dan 1 uur in de koelkast.
Haal het gebak voorzichtig uit de vorm en snijd in 16 gelijke stukken. Doe de poedersuiker in een zeef en bestrooi de lemon bars ermee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
240 g ongezouten roomboter
300 g tarwebloem
400 g kristalsuiker
½ tl vanille-extract
¼ tl zout
5 citroenen
5 middelgrote eieren
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm 24 x 24 cm (springvorm)
citruspers