Vegan kerstkrans van mini 'frikandellen' met radijspaddenstoelen van Trai van Trai Vegan
Kerst en frikandellen?! Ja, je leest het goed: een kerstkrans van vegan mini frikandellen. De kinderen zullen het fantastisch vinden en jij stiekem ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bord of de kom in het midden.
Snijd elk plakje deeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deegvierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.
Leg steeds een vegan frikandel in het midden van een deeg vierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Leg de pakketjes rondom het bord of de kom, laat de zijkanten van de pakketjes iets overlappen en druk aan. Verwijder het bord/de kom.
Meng de sojadrink met de agavesiroop en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de krans in het midden van de oven in 14-15 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen met een aardappelschilmesje voorzichtig een stuk uit de radijs zodat je een stammetje overhoudt. Snijd daarna een klein stukje van het stammetje weg, waar eerst het groen zat. Vervolgens haal je wat stukjes rood uit het radijsje om de stippen te creëren.
Haal de kerstkrans uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met het basilicum, de tomaatjes en de radijs paddenstoelen.
Vegan kerstkrans van mini 'frikandellen' met radijspaddenstoelen van Trai van Trai Vegan
Kerst en frikandellen?! Ja, je leest het goed: een kerstkrans van vegan mini frikandellen. De kinderen zullen het fantastisch vinden en jij stiekem ook.
voorgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bord of de kom in het midden.
Snijd elk plakje deeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deegvierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.
Leg steeds een vegan frikandel in het midden van een deeg vierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Leg de pakketjes rondom het bord of de kom, laat de zijkanten van de pakketjes iets overlappen en druk aan. Verwijder het bord/de kom.
Meng de sojadrink met de agavesiroop en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de krans in het midden van de oven in 14-15 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen met een aardappelschilmesje voorzichtig een stuk uit de radijs zodat je een stammetje overhoudt. Snijd daarna een klein stukje van het stammetje weg, waar eerst het groen zat. Vervolgens haal je wat stukjes rood uit het radijsje om de stippen te creëren.
Haal de kerstkrans uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met het basilicum, de tomaatjes en de radijs paddenstoelen.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes Koopmans hartige taartdeeg
16 vegan mini frikandel
2 el sojadrink ongezoet
1 el agavesiroop
10 radijsjes
5 g verse basilicum
100 g snoeptomaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier
groot bord (Ø15 cm)
bakkwast