Vegan kids-fondue met groentespiesjes van Trai van Trai Vegan
Niets zo gezellig als kaasfonduen, ook met Kerstmis. En uiteraard kan dat ook vegan. Laat de kinderen met de groentespiesjes en het vegan stokbrood dippen. Say cheese!
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van 1 cm. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de komkommer en paprika. Steek om en om de komkommerplakken en paprikasterren aan de satéprikkers.
Snijd het stokbrood in plakjes. Pers de citroen uit.
Breng ondertussen het water aan de kook op middelhoog vuur, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Voeg de edelgistvlokken, sojadrink, miso, knoflookpoeder, tahin, mosterd, een snuf zwarte peper, nootmuskaat en foelie toe. Zet het vuur lager als de fondue dreigt aan te branden. Roer goed door en voeg de bloem al roerend met een garde toe.
Haal de pan van het vuur, voeg het plantaardig alternatief voor roomkaas en een ½ el citroensap (per 4 personen) toe en pureer met een staafmixer glad. Breng op smaak met eventueel zout.
Serveer de vegan kaasfondue met de groentespiesjes en het stokbrood.
Vegan kids-fondue met groentespiesjes van Trai van Trai Vegan
Niets zo gezellig als kaasfonduen, ook met Kerstmis. En uiteraard kan dat ook vegan. Laat de kinderen met de groentespiesjes en het vegan stokbrood dippen. Say cheese!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van 1 cm. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de komkommer en paprika. Steek om en om de komkommerplakken en paprikasterren aan de satéprikkers.
Snijd het stokbrood in plakjes. Pers de citroen uit.
Breng ondertussen het water aan de kook op middelhoog vuur, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Voeg de edelgistvlokken, sojadrink, miso, knoflookpoeder, tahin, mosterd, een snuf zwarte peper, nootmuskaat en foelie toe. Zet het vuur lager als de fondue dreigt aan te branden. Roer goed door en voeg de bloem al roerend met een garde toe.
Haal de pan van het vuur, voeg het plantaardig alternatief voor roomkaas en een ½ el citroensap (per 4 personen) toe en pureer met een staafmixer glad. Breng op smaak met eventueel zout.
Serveer de vegan kaasfondue met de groentespiesjes en het stokbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
1 vegan stokbrood
½ citroen
125 ml water
½ vegan groentebouillonblokje
40 g edelgistvlokken
180 ml sojadrink ongezoet
1 el misopasta
½ tl knoflookpoeder
1 el tahin
½ el grove mosterd
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen foelie
2 el tarwebloem
200 g Violife creamy original
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm
steruitsteekvorm
hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)
staafmixer