Vegan rode kerstmutscake van Trai van Trai Vegan
Ho ho ho, daar is de kerstman! Vegan cake in de vorm van kerstmutsjes. Reken maar dat de kids daar wel meer dan een puntje van willen.
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers uit. Meng de sojadrink, olie, 2 el sap sinaasappelsap en de helft van het vanille-extract. Laat ca. 10 min. staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Zeef de bloem boven een kom en voeg de baksoda, suiker, zout en een ½ el sinaasappelrasp toe. Meng goed.
Voeg het sojadrinkmengsel en de rode kleurstof toe aan de kom met bloem en meng dit met de spatel. Meng het beslag niet te lang, de cake zal anders niet voldoende rijzen.
Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven goudbruin in ca. 40 min. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. De cake is gaar zodra de satéprikker droog uit de cake komt. Laat de cake 10-15 min. uur afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat 45 min. verder afkoelen op een rooster.
Klop ondertussen het plantaardig alternatief voor roomkaas met de rest van het sinaasappelrasp en de rest van het vanille-extract in de kom van de staande mixer in 4 min. luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Schep in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de cake in 10 punten. Spuit op elk bovenste puntje van de cake een toef vegan vanilleroomkaas. Spuit aan de onderkant van de cake 4-5 toefjes vegan vanilleroomkaas naast elkaar zodat je een kerstmutsje krijgt. Serveer met een bolletje vegan vanille-ijs.
Vegan rode kerstmutscake van Trai van Trai Vegan
Ho ho ho, daar is de kerstman! Vegan cake in de vorm van kerstmutsjes. Reken maar dat de kids daar wel meer dan een puntje van willen.
nagerecht
null porties
375 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers uit. Meng de sojadrink, olie, 2 el sap sinaasappelsap en de helft van het vanille-extract. Laat ca. 10 min. staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Zeef de bloem boven een kom en voeg de baksoda, suiker, zout en een ½ el sinaasappelrasp toe. Meng goed.
Voeg het sojadrinkmengsel en de rode kleurstof toe aan de kom met bloem en meng dit met de spatel. Meng het beslag niet te lang, de cake zal anders niet voldoende rijzen.
Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven goudbruin in ca. 40 min. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. De cake is gaar zodra de satéprikker droog uit de cake komt. Laat de cake 10-15 min. uur afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat 45 min. verder afkoelen op een rooster.
Klop ondertussen het plantaardig alternatief voor roomkaas met de rest van het sinaasappelrasp en de rest van het vanille-extract in de kom van de staande mixer in 4 min. luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Schep in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de cake in 10 punten. Spuit op elk bovenste puntje van de cake een toef vegan vanilleroomkaas. Spuit aan de onderkant van de cake 4-5 toefjes vegan vanilleroomkaas naast elkaar zodat je een kerstmutsje krijgt. Serveer met een bolletje vegan vanille-ijs.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
200 ml sojadrink ongezoet
90 ml zonnebloemolie
2 tl vanille-extract
225 g tarwebloem
1 tl baksoda
180 g kristalsuiker
¼ tl zout
1 tube rode kleurstof
125 g Violife creamy original
50 g poedersuiker
10 bolletjes vegan vanille-ijs
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 25 cm, AH Spaaractie)
sateprikker
staande mixer
spuitzak met kartelmondje