Vegan red velvet cake
bewaar
bewaar

Vegan red velvet cake

Met deze vegan red velvet cake heb je het goed becaken!

30 min. bereiden / 40 min. oventijd / 2 uur wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Zeef de bloem, baksoda, cacao en het zout boven een kom. 

Doe de vioblock met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Prak ondertussen de banaan fijn met een vork. Voeg langzaam, al kloppend de banaan, zonnebloemolie, sojadrink, azijn, de helft van de vanille-extract en rode kleurstof toe aan de vioblock. 

Voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd, schraap eventueel de randen van de kom tussendoor schoon met een spatel.

Klem op de bodem van elke springvorm een stuk bakpapier. Verdeel het beslag over de springvormen en bak ze in ca. 45-55 min. gaar. De cakes zijn gaar als de satéprikker er schoon en droog uit komt. Neem de cakes uit de oven en laat ze in ca. 1 uur helemaal afkoelen in de koelkast.

Roer ondertussen de violife creamy los in een kom met een garde. Doe er in delen de poedersuiker door en meng goed. Voeg de rest van het vanille-extract erdoor. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Snijd de bovenkant van de cakes af zodat ze plat zijn, bewaar de afsnijdsels. 

Bestrijk de bovenkant van 2 taarten met de helft van de frosting. Leg ze op elkaar en leg de derde taart er ondersteboven op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de frosting. Verkruimel de afsnijdsels en versier daarmee de taart.  

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan red velvet cake

Met deze vegan red velvet cake heb je het goed becaken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig