Vegan red velvet cake
Met deze vegan red velvet cake heb je het goed becaken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Zeef de bloem, baksoda, cacao en het zout boven een kom.
Doe de vioblock met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Prak ondertussen de banaan fijn met een vork. Voeg langzaam, al kloppend de banaan, zonnebloemolie, sojadrink, azijn, de helft van de vanille-extract en rode kleurstof toe aan de vioblock.
Voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd, schraap eventueel de randen van de kom tussendoor schoon met een spatel.
Klem op de bodem van elke springvorm een stuk bakpapier. Verdeel het beslag over de springvormen en bak ze in ca. 45-55 min. gaar. De cakes zijn gaar als de satéprikker er schoon en droog uit komt. Neem de cakes uit de oven en laat ze in ca. 1 uur helemaal afkoelen in de koelkast.
Roer ondertussen de violife creamy los in een kom met een garde. Doe er in delen de poedersuiker door en meng goed. Voeg de rest van het vanille-extract erdoor. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de bovenkant van de cakes af zodat ze plat zijn, bewaar de afsnijdsels.
Bestrijk de bovenkant van 2 taarten met de helft van de frosting. Leg ze op elkaar en leg de derde taart er ondersteboven op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de frosting. Verkruimel de afsnijdsels en versier daarmee de taart.
Vegan red velvet cake
Met deze vegan red velvet cake heb je het goed becaken!
nagerecht
null personen
800 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Zeef de bloem, baksoda, cacao en het zout boven een kom.
Doe de vioblock met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Prak ondertussen de banaan fijn met een vork. Voeg langzaam, al kloppend de banaan, zonnebloemolie, sojadrink, azijn, de helft van de vanille-extract en rode kleurstof toe aan de vioblock.
Voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd, schraap eventueel de randen van de kom tussendoor schoon met een spatel.
Klem op de bodem van elke springvorm een stuk bakpapier. Verdeel het beslag over de springvormen en bak ze in ca. 45-55 min. gaar. De cakes zijn gaar als de satéprikker er schoon en droog uit komt. Neem de cakes uit de oven en laat ze in ca. 1 uur helemaal afkoelen in de koelkast.
Roer ondertussen de violife creamy los in een kom met een garde. Doe er in delen de poedersuiker door en meng goed. Voeg de rest van het vanille-extract erdoor. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de bovenkant van de cakes af zodat ze plat zijn, bewaar de afsnijdsels.
Bestrijk de bovenkant van 2 taarten met de helft van de frosting. Leg ze op elkaar en leg de derde taart er ondersteboven op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de frosting. Verkruimel de afsnijdsels en versier daarmee de taart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g tarwebloem
1½ tl baksoda
4 el cacaopoeder
1 tl zout
150 g Violife Vioblock ongezouten
450 g fijne kristalsuiker
1 banaan
250 ml zonnebloemolie
250 ml sojadrink ongezoet
2 el appel azijn
4 tl vanille-extract
2 tl rode kleurstof
600 g Violife creamy original
200 g poedersuiker
Dit heb je nodig
staande mixer
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
sateprikker