Vegetarische lasagne met courgette en bechamelsaus
bewaar
bewaar

Vegetarische lasagne met courgette en bechamelsaus

Handig: deze vega lasagne met courgette kun je van tevoren maken. Heb je je meteen een maaltje voor meerdere dagen!

30 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (braad)pan en bak de uien en knoflook al roerend 3-5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Voeg het water en de Italiaanse kruiden toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe door.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te verkleuren. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in schuine dunne plakken van een ½ cm. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens de tomatensaus, lasagnebladen, courgette, bechamelsaus en plantaardige rasp. Herhaal nog 2 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en wat plantaardige rasp.

Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven tot goudgeel en gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten voor het serveren.

variatietipVoeg voor een extra bite, 200 g AH Vegan rulstukjes toe aan de tomatensaus.
bewaartipTot en met stap 3 kun je de lasagne 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen. Bak de lasagne ca. 40 min. en laat 5 min. rusten voor het serveren.
bewaartipLasagne invriezen? Laat de lasagne helemaal afkoelen. Dek de schaal daarna goed af met vershoudfolie en zet in de vriezer. Nog handiger: de lasagne in porties snijden en per portie invriezen. De lasagne is 3 maanden houdbaar in de vriezer. Haal de lasagne de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm de lasagne 3-4 min. op in de magnetron of afgedekt met aluminiumfolie in de oven (ca. 20 min. op 180 °C).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische lasagne met courgette en bechamelsaus

Handig: deze vega lasagne met courgette kun je van tevoren maken. Heb je je meteen een maaltje voor meerdere dagen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig