Lasagne (zonder pakjes en zakjes)
Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons en tomaten in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de paprika, courgette, champignons en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes, de melk en Italiaanse kruiden toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat al roerend op hoog vuur inkoken, dit duurt 5-8 min.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt in een steelpan met dikke bodem op laag vuur de boter. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe.
Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met wat tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met de lasagnebladen, ¼ van de rest van de tomatensaus, ¼ van de tomaat, ¼ van de bechamelsaus en de geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in de oven.
Lasagne (zonder pakjes en zakjes)
Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.
hoofdgerecht
null personen
1000 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons en tomaten in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de paprika, courgette, champignons en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes, de melk en Italiaanse kruiden toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat al roerend op hoog vuur inkoken, dit duurt 5-8 min.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt in een steelpan met dikke bodem op laag vuur de boter. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe.
Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met wat tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met de lasagnebladen, ¼ van de rest van de tomatensaus, ¼ van de tomaat, ¼ van de bechamelsaus en de geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in de oven.
algemeen:
serveertip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 g champignons
3 tomaten
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1 el milde paprikapoeder
70 g tomatenpuree
800 g tomatenblokjes in blik
600 ml halfvolle melk
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 groentebouillonblokje
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
250 g lasagnebladen
175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)