Lasagne (zonder pakjes en zakjes)
bewaar
bewaar

Lasagne (zonder pakjes en zakjes)

Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

18 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons en tomaten in plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de paprika, courgette, champignons en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

Voeg de tomatenblokjes, de melk en Italiaanse kruiden toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat al roerend op hoog vuur inkoken, dit duurt 5-8 min.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt in een steelpan met dikke bodem op laag vuur de boter. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe.

Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bedek de bodem van de ovenschaal met wat tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met de lasagnebladen, ¼ van de rest van de tomatensaus, ¼ van de tomaat, ¼ van de bechamelsaus en de geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in de oven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?
serveertipok geschikt als hoofdgerecht voor 6 pers. Met een lekker frisse salade erbij.
variatietipOok lekker met uitgebakken spekjes of salami i.p.v. gehakt of vervang de kaas door mozzarella.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne (zonder pakjes en zakjes)

Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig