Lasagne in a jar
Maak deze lasagnepotjes van tevoren klaar, dan hoef je ze alleen nog op te warmen in de magnetron en kun je ze binnen 5 minuten serveren.
Aan de slag
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 min. uit.
Voeg de Italiaanse roerbakmix en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.
Voeg het rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.
Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen. Voeg de melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen in de breedte en kook ze in delen in 2 min. gaar. Bewaar ze in een kom koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.
Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de vier potten. Verdeel daarover 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.
Dek af met twee halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum. Dek weer af met twee halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer ¼ van het basilicum. Eindig met lasagnebladen.
Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum.
Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 min. in de magnetron op vol vermogen.
Bechamelsaus maken
Instructievideo - 01:19 min.
Lasagne in a jar
Maak deze lasagnepotjes van tevoren klaar, dan hoef je ze alleen nog op te warmen in de magnetron en kun je ze binnen 5 minuten serveren.
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 min. uit.
Voeg de Italiaanse roerbakmix en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.
Voeg het rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.
Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen. Voeg de melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen in de breedte en kook ze in delen in 2 min. gaar. Bewaar ze in een kom koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.
Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de vier potten. Verdeel daarover 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.
Dek af met twee halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum. Dek weer af met twee halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer ¼ van het basilicum. Eindig met lasagnebladen.
Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum.
Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 min. in de magnetron op vol vermogen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ontbijtspek aan een stuk
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
700 g tomato frito
300 g rundergehakt
25 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
300 ml halfvolle melk
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
250 g verse lasagnebladen
3 el balsamicoazijn
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
weckpotten (à 500 ml)
magnetron