Makkelijke vegetarische lasagne
In een portie van deze makkelijke vegetarische lasagne heb je in een klap al 300 g groente binnen! Zoals altijd lekker met een dakje van gesmolten kaas. Goed ge(s)laagd dus!
Aan de slag
Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de groente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het plantaardig gehakt toe en bak nog 2 min. Schenk de passata erbij en laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel een schep saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel daar ⅓ van de lasagnevellen en ⅓ van de saus over. Herhaal met de rest van de vellen en saus en eindig met de saus. Bestrooi met de kaas en bak ca. 30 min. in de oven.
Makkelijke vegetarische lasagne
In een portie van deze makkelijke vegetarische lasagne heb je in een klap al 300 g groente binnen! Zoals altijd lekker met een dakje van gesmolten kaas. Goed ge(s)laagd dus!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de groente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het plantaardig gehakt toe en bak nog 2 min. Schenk de passata erbij en laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel een schep saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel daar ⅓ van de lasagnevellen en ⅓ van de saus over. Herhaal met de rest van de vellen en saus en eindig met de saus. Bestrooi met de kaas en bak ca. 30 min. in de oven.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
600 g Italiaanse roerbakgroente
375 g plantaardig rulgehakt
690 g passata basilico
250 g verse lasagnebladen
175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)