Macaronischotel met broccoli
bewaar
bewaar

Macaronischotel met broccoli

Knapperige kaas, vegan rulstukjes en stiekem heel veel groenten. Holy macaroni, dat noemen we nog eens een feest voor het hele gezin!

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakken. Kook de broccoli 5 min.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg na 3 min. het rulgehakt toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep met een schuimspaan de broccoli uit het water en laat uitlekken in een vergiet. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet.

Pureer de broccoli en de zuivelspread met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe, of meer als de saus nog te dik is, en schep de macaroni erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het groente-rulstukjesmengsel over de bodem van de ovenschaal en verdeel de romige macaroni erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 30 min. in de oven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaronischotel met broccoli

Knapperige kaas, vegan rulstukjes en stiekem heel veel groenten. Holy macaroni, dat noemen we nog eens een feest voor het hele gezin!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig