Pasta met broccoli en kaas-broodkruim
Een goede pasta met broccoli heeft verder weinig nodig. Behalve dan verslavend lekker kaas-broodkruim.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer de preien in de lengte, snijd in halve ringen en spoel af onder stromend water. Kook de broccoliroosjes en prei in ca. 5 min. gaar. Schep uit het water in een vergiet en laat goed uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta 8 min. Giet af, vang 200 ml (per 4 personen) kookvocht op.
Scheur ondertussen de schnittbroodjes in stukken. Doe samen met de pompoenpitten in het bakje van de staafmixer en hak tot grof kruim. Meng dat vervolgens in een mengkom met de olie en geraspte kaas.
Doe (in delen) ⅔ van de broccoli en de prei met de knoflook, Provençaalse kruiden, het opgevangen kookvocht, peper en eventueel zout in het bakje van de staafmixer en meng tot een gladde saus.
Meng de pasta met de rest van de broccoli, prei en de broccolisaus. Scheur de mozzarella in stukken van ca. 1 cm., schep door de pasta, doe in de ovenschaal en bestrooi met het brood-kaaskruim. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Pasta met broccoli en kaas-broodkruim
Een goede pasta met broccoli heeft verder weinig nodig. Behalve dan verslavend lekker kaas-broodkruim.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer de preien in de lengte, snijd in halve ringen en spoel af onder stromend water. Kook de broccoliroosjes en prei in ca. 5 min. gaar. Schep uit het water in een vergiet en laat goed uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta 8 min. Giet af, vang 200 ml (per 4 personen) kookvocht op.
Scheur ondertussen de schnittbroodjes in stukken. Doe samen met de pompoenpitten in het bakje van de staafmixer en hak tot grof kruim. Meng dat vervolgens in een mengkom met de olie en geraspte kaas.
Doe (in delen) ⅔ van de broccoli en de prei met de knoflook, Provençaalse kruiden, het opgevangen kookvocht, peper en eventueel zout in het bakje van de staafmixer en meng tot een gladde saus.
Meng de pasta met de rest van de broccoli, prei en de broccolisaus. Scheur de mozzarella in stukken van ca. 1 cm., schep door de pasta, doe in de ovenschaal en bestrooi met het brood-kaaskruim. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g preien
1 kg diepvries broccoliroosjes
300 g fusilli
2 afbak schnittbroodjes volkoren
50 g pompoenpitten
2 el olijfolie mild
100 g De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+
2 tenen knoflook
5 g Provençaalse kruiden
220 g mozzarella
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
ovenschaal (20 x 30)