Pasta met champignonsaus, kip en tuinerwten
Romige pasta met champignonsaus is áltijd een succesrecept.
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Verhit 15 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen 15 g margarine (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal uit de pan.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten mee.
Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend in delen de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus. Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip en champignons (incl. het champignonvocht) toe aan de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta met tuinerwten af en meng met de helft van de kip-champignonsaus.
Pasta met champignonsaus, kip en tuinerwten
Romige pasta met champignonsaus is áltijd een succesrecept.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Verhit 15 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen 15 g margarine (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal uit de pan.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten mee.
Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend in delen de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus. Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip en champignons (incl. het champignonvocht) toe aan de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta met tuinerwten af en meng met de helft van de kip-champignonsaus.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kastanjechampignons
130 g margarine
600 g kipfiletreepjes
300 g volkoren penne rigate
450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
100 g volkoren tarwemeel
1 l De Zaanse Hoeve halfvolle melk
200 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
15 g verse krulpeterselie