Volkorenmacaroni uit de oven met broccolirijst, courgette en tomaten-kaassaus
Deze romige macaroni-ovenschotel lijkt misschien een guilty pleasure, maar hij is stiekem hartstikke gezond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar en giet af. Snipper de knoflook. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakjes. Snijd 2 tomaten (per 4 personen) in blokjes van ca. 1 cm en de rest in dunne plakken.
Verhit de helft van de olie in een steelpan. Voeg de blokjes tomaat en tomatenpuree toe en bak 1 min. op hoog vuur. Meng op laag vuur het tarwemeel erdoor en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Houd 50 g kaas (per 4 personen) apart en roer de rest van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper.
Ris de blaadjes van de tijm. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de courgette, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst en macaroni door de groenten.
Schep het macaroni-mengsel in de ovenschaal en giet de kaassaus erover. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de saus. Verdeel de achtergehouden kaas en de rest van de tijm erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de macaronischotel ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig in de oven.
Volkorenmacaroni uit de oven met broccolirijst, courgette en tomaten-kaassaus
Deze romige macaroni-ovenschotel lijkt misschien een guilty pleasure, maar hij is stiekem hartstikke gezond!
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar en giet af. Snipper de knoflook. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakjes. Snijd 2 tomaten (per 4 personen) in blokjes van ca. 1 cm en de rest in dunne plakken.
Verhit de helft van de olie in een steelpan. Voeg de blokjes tomaat en tomatenpuree toe en bak 1 min. op hoog vuur. Meng op laag vuur het tarwemeel erdoor en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Houd 50 g kaas (per 4 personen) apart en roer de rest van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper.
Ris de blaadjes van de tijm. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de courgette, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst en macaroni door de groenten.
Schep het macaroni-mengsel in de ovenschaal en giet de kaassaus erover. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de saus. Verdeel de achtergehouden kaas en de rest van de tijm erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de macaronischotel ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenmacaroni
2 tenen knoflook
1 courgette
5 tomaten
4 el milde olijfolie
40 g tomatenpuree
40 g volkoren tarwemeel
400 ml halfvolle melk
160 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
10 g verse tijm
200 g broccolirijst
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)