Macaronischotel met spinazie-kaassaus en bloemkool
Alles smaakt beter met een kaassausje, toch? Dus ook deze macaronischotel met een spinazie-kaassaus en bloemkool.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie. Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 1 ½ cm en de uien in parten. Verdeel de bloemkool en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en peper. Rooster ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer de kaas en spinazie door de bechamelsaus en verwarm tot de kaas is gesmolten.
Meng de macaroni met de spinazie-kaassaus, ui, bloemkool en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bak nog ca. 15 min. in de oven.
Macaronischotel met spinazie-kaassaus en bloemkool
Alles smaakt beter met een kaassausje, toch? Dus ook deze macaronischotel met een spinazie-kaassaus en bloemkool.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie. Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 1 ½ cm en de uien in parten. Verdeel de bloemkool en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en peper. Rooster ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer de kaas en spinazie door de bechamelsaus en verwarm tot de kaas is gesmolten.
Meng de macaroni met de spinazie-kaassaus, ui, bloemkool en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bak nog ca. 15 min. in de oven.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries spinazie
400 g bloemkool
3 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
300 g volkorenmacaroni
30 g volkoren tarwemeel
400 ml halfvolle melk
75 g geraspte 30+ kaas
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm)