Macaronischotel met spinazie-kaassaus en bloemkool
bewaar
bewaar

Macaronischotel met spinazie-kaassaus en bloemkool

Alles smaakt beter met een kaassausje, toch? Dus ook deze macaronischotel met een spinazie-kaassaus en bloemkool.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie. Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 1 ½ cm en de uien in parten. Verdeel de bloemkool en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en peper. Rooster ca. 15 min. in de oven.

Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg het tarwemeel toe en laat 2 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer de kaas en spinazie door de bechamelsaus en verwarm tot de kaas is gesmolten.

Meng de macaroni met de spinazie-kaassaus, ui, bloemkool en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bak nog ca. 15 min. in de oven.

variatietipOok lekker met pulled chicken. Pocheer 300 g kipfilet ca. 10 min. tegen de kook aan, laat iets afkoelen en trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng door de pasta en spinazie-kaassaus.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaronischotel met spinazie-kaassaus en bloemkool

Alles smaakt beter met een kaassausje, toch? Dus ook deze macaronischotel met een spinazie-kaassaus en bloemkool.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig