Volkoren tosti met prei-kaassaus en selderij
Een gezonde tosti? Het kan! En geen zorgen, hij is nog lekker ook!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 8 sneden (per 4 personen) van het brood.
Snijd de selderij fijn. Snijd 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte, snijd in dunne halve ringen en spoel onder koud stromend water.
Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de prei 3 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 min. mee. Meng het tarwemeel erdoor en laat op laag vuur 2 min. al roerend garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Roer ⅔ van de kaas en de selderij erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de helft van de sneden brood met de prei-kaassaus en dek af met de rest van de sneden brood. Bestrooi met de rest van de kaas. Leg de tosti’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Serveer warm.
Volkoren tosti met prei-kaassaus en selderij
Een gezonde tosti? Het kan! En geen zorgen, hij is nog lekker ook!
null personen
415 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 8 sneden (per 4 personen) van het brood.
Snijd de selderij fijn. Snijd 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte, snijd in dunne halve ringen en spoel onder koud stromend water.
Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de prei 3 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 min. mee. Meng het tarwemeel erdoor en laat op laag vuur 2 min. al roerend garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Roer ⅔ van de kaas en de selderij erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de helft van de sneden brood met de prei-kaassaus en dek af met de rest van de sneden brood. Bestrooi met de rest van de kaas. Leg de tosti’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Liefde & Passie volkorenbrood
20 g verse selderij
1 prei
2 el milde olijfolie
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
35 g volkoren tarwemeel
250 ml halfvolle melk
150 g geraspte belegen 30+ kaas
Dit heb je nodig
bakpapier