Volkorenlasagne met spinazie en linzen
Met makkelijke aanpassingen zet je zó een gezonde lasagne op tafel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, spinazie en Italiaanse kruiden toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig.
Voeg de zuivelspread toe en verwarm 1 min. mee. Breng de groentesaus op smaak met peper en eventueel zout. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de groentesaus.
Schep 2 lepels groentesaus (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de groentesaus en ⅓ van kaas. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Volkorenlasagne met spinazie en linzen
Met makkelijke aanpassingen zet je zó een gezonde lasagne op tafel
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, spinazie en Italiaanse kruiden toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig.
Voeg de zuivelspread toe en verwarm 1 min. mee. Breng de groentesaus op smaak met peper en eventueel zout. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de groentesaus.
Schep 2 lepels groentesaus (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de groentesaus en ⅓ van kaas. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g champignons
2 el milde olijfolie
450 g diepvries fijngesneden spinazie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 g zuivelspread light
400 g linzen in blik
9 volkoren lasagne bladen
200 g geraspte 30+ kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)