Volkorenlasagne met spinazie en linzen
bewaar
bewaar

Volkorenlasagne met spinazie en linzen

Met makkelijke aanpassingen zet je zó een gezonde lasagne op tafel

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, spinazie en Italiaanse kruiden toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig.

Voeg de zuivelspread toe en verwarm 1 min. mee. Breng de groentesaus op smaak met peper en eventueel zout. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de groentesaus.

Schep 2 lepels groentesaus (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de groentesaus en ⅓ van kaas. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bereidingstipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenlasagne met spinazie en linzen

Met makkelijke aanpassingen zet je zó een gezonde lasagne op tafel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig