Lasagne uit de slowcooker
Als je dacht dat je voor lasagne een oven nodig had, dan heb je deze versie nog niet geprobeerd!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen. Snijd de peen en bleekselderij in blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, peen en bleekselderij 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de helft van de oregano toe en bak op hoog vuur in 5 min. rul. Voeg de passata en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag tot middelhoog vuur koken met de deksel de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt op laag vuur de boter in een kleine steelpan met dikke bodem. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur in ca. 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met de garde de melk in delen toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng de saus aan de kook, meng de helft van de geraspte kaas erdoor en laat op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak laagjes in de slowcooker van achtereenvolgend een deel tomatensaus, lasagnebladen, een deel bechamelsaus en een deel van de rest van de geraspte kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Bestrooi met de rest van de oregano. Sluit de slowcooker af met de deksel en laat de lasagne op stand 2 in ca. 3½ uur garen of tot de lasagnebladen zacht zijn.
Lasagne uit de slowcooker
Als je dacht dat je voor lasagne een oven nodig had, dan heb je deze versie nog niet geprobeerd!
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
30 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen. Snijd de peen en bleekselderij in blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, peen en bleekselderij 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de helft van de oregano toe en bak op hoog vuur in 5 min. rul. Voeg de passata en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag tot middelhoog vuur koken met de deksel de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt op laag vuur de boter in een kleine steelpan met dikke bodem. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur in ca. 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met de garde de melk in delen toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng de saus aan de kook, meng de helft van de geraspte kaas erdoor en laat op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak laagjes in de slowcooker van achtereenvolgend een deel tomatensaus, lasagnebladen, een deel bechamelsaus en een deel van de rest van de geraspte kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Bestrooi met de rest van de oregano. Sluit de slowcooker af met de deksel en laat de lasagne op stand 2 in ca. 3½ uur garen of tot de lasagnebladen zacht zijn.
bereidingstip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
2 el gedroogde oregano
400 g passata
150 ml lauwwarm water
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
500 g volle melk
175 g geraspte belegen 48+ kaas
8 lasagnebladen