Stoofvlees uit de slowcooker
Stoofvlees + slowcooker... Die zijn voor elkaar gemaakt! 's Ochtends al je ingrediënten er in en 's avonds heb je maaltje klaarstaan. Handig!
Aan de slag
Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een hapjespan en bak het vlees in delen rondom bruin. Dit duurt 5-7 min.
Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in halve plakjes van 1 cm en de bleekselderij in reepjes van 1 cm. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en snijd fijn. Voeg de groenten, kruiden, rode wijn, water en bouillonblokjes toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand. Haal de deksel van de pan, zet op de hoogste stand en laat het vocht ca. 1 uur iets inkoken.
Proef of het vlees mals is. Zo niet, stoof het dan nog wat langer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stoofvlees uit de slowcooker
Stoofvlees + slowcooker... Die zijn voor elkaar gemaakt! 's Ochtends al je ingrediënten er in en 's avonds heb je maaltje klaarstaan. Handig!
hoofdgerecht
null porties
345 kcal
20 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een hapjespan en bak het vlees in delen rondom bruin. Dit duurt 5-7 min.
Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in halve plakjes van 1 cm en de bleekselderij in reepjes van 1 cm. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en snijd fijn. Voeg de groenten, kruiden, rode wijn, water en bouillonblokjes toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand. Haal de deksel van de pan, zet op de hoogste stand en laat het vocht ca. 1 uur iets inkoken.
Proef of het vlees mals is. Zo niet, stoof het dan nog wat langer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
755 g riblappen
30 g ongezouten roomboter
1 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el tarwebloem
100 g tomatenpuree
300 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
20 g verse Italiaanse kruiden
250 ml soepele rode wijn
500 ml water
2 runderbouillontblokjes
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)