Groentesoep uit de slowcooker
Zet deze gezonde groentesoep 's ochtends op in de slowcooker, dan kun je wanneer je thuiskomt (bijna) direct opscheppen! Handig toch?
Aan de slag
Snijd de uien in parten. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de winterpeen, halveer en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Schil en rasp de gember. Maak van de Italiaanse kruiden een bundeltje met keukentouw.
Doe de ui, ⅔ van de winterpeen, ⅔ van de prei en ⅔ van de bleekselderij en de gekneusde peperkorrels, het kruidenbundetje, de laurier, foelie en gedroogde paddenstoelen in de slowcooker. Houd de rest van de groenten apart.
Schenk het water erbij en kook op de laagste stand 3-4 uur. Snijd de bloemkool in roosjes van 1½ cm.
Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Schenk de bouillon terug in de pan van de slowcooker. Voeg de achtergehouden groenten en de bloemkoolroosjes toe en kook nog 1-2 uur op de laagste stand tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste 15 min. de volkorenmacaroni toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het citroenrasp, 2½ el citroensap (per 4 personen), de olijfolie, versgemalen peper en eventueel zout.
Groentesoep uit de slowcooker
Zet deze gezonde groentesoep 's ochtends op in de slowcooker, dan kun je wanneer je thuiskomt (bijna) direct opscheppen! Handig toch?
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in parten. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de winterpeen, halveer en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Schil en rasp de gember. Maak van de Italiaanse kruiden een bundeltje met keukentouw.
Doe de ui, ⅔ van de winterpeen, ⅔ van de prei en ⅔ van de bleekselderij en de gekneusde peperkorrels, het kruidenbundetje, de laurier, foelie en gedroogde paddenstoelen in de slowcooker. Houd de rest van de groenten apart.
Schenk het water erbij en kook op de laagste stand 3-4 uur. Snijd de bloemkool in roosjes van 1½ cm.
Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Schenk de bouillon terug in de pan van de slowcooker. Voeg de achtergehouden groenten en de bloemkoolroosjes toe en kook nog 1-2 uur op de laagste stand tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste 15 min. de volkorenmacaroni toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het citroenrasp, 2½ el citroensap (per 4 personen), de olijfolie, versgemalen peper en eventueel zout.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
400 g preien
400 g winterpenen
400 g bleekselderij
1 tl zwarte peperkorrel
30 g verse gember
15 g verse Italiaanse kruiden
2 laurierbladen
2 stukjes foelie
30 g Royal Funghi gedroogd eekhoorntjesbrood
1 l water
300 g bloemkolen
50 g volkorenmacaroni
1 citroen
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
keukentouw
slowcooker (5 liter)
schone theedoek