Porcini-selderijbouillon
Door bleekselderij en gedroogd eekhoorntjesbrood een uurtje te laten pruttelen kun je een heerlijke, gezonde drinkbouillon maken. Lekker om even mee op te warmen. Je kunt de bouillon tot 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in grove halve ringen. Doe ze in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Doe de bleekselderij, het eekhoorntjesbrood en de peperkorrels met het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur zonder deksel op laag vuur koken.
Schenk de bouillon door een zeef en breng eventueel op smaak met zout.
Porcini-selderijbouillon
Door bleekselderij en gedroogd eekhoorntjesbrood een uurtje te laten pruttelen kun je een heerlijke, gezonde drinkbouillon maken. Lekker om even mee op te warmen. Je kunt de bouillon tot 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
null personen
10 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in grove halve ringen. Doe ze in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Doe de bleekselderij, het eekhoorntjesbrood en de peperkorrels met het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur zonder deksel op laag vuur koken.
Schenk de bouillon door een zeef en breng eventueel op smaak met zout.
serveertip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stronk bleekselderij
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
½ el zwarte-peperkorrel
1½ l water