Paddenstoelenrisotto met portobello en porcini
Aan de slag
Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in het hete water. Snipper ondertussen de ui en snijd de knolselderij in kleine blokjes. Neem de paddenstoelen uit het water en snijd ze fijn. Zeef het weekvocht boven de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
Verhit ⅖ van de olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe. Snijd de portobello in dikke plakken. Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de portobello op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verdeel de risotto over (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Paddenstoelenrisotto met portobello en porcini
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in het hete water. Snipper ondertussen de ui en snijd de knolselderij in kleine blokjes. Neem de paddenstoelen uit het water en snijd ze fijn. Zeef het weekvocht boven de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
Verhit ⅖ van de olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe. Snijd de portobello in dikke plakken. Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de portobello op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verdeel de risotto over (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
150 ml water
1 ui
250 g knolselderij
750 ml paddenstoelenbouillon van tablet
5 el traditionele olijfolie
400 g risottorijst
100 ml witte wijn
4 portobello champignons
100 g Grana Padano kazen
15 g verse platte peterselie
25 g ongezouten roomboter