Risotto bianco met bloemkool
Hoe krijg je je risotto geurig, smeuig, hartig en romig? Nou, zo.
Aan de slag
Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Houd de bouillon op een zacht vuur tegen de kook aan. Snipper ondertussen de ui. Verhit 2 el olie in een hapjespan of kleine braadpan. Fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes, pers de knoflook, voeg samen toe en fruit het geheel nog zachtjes 3 min. Verkruimel de chilipeper boven de pan. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee.
Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 minuten. Proef of de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel een lekkere beet hebben. Zijn de korrels nog iets te hard, kook de rijst dan nog zachtjes enkele minuten.
Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en naar smaak peper erdoor. Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verhit ondertussen de resterende 3 el olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bloemkool op middelmatig hoog vuur goudbruin aan. Draai het vuur laag en bak de roosjes in ca. 12 min. gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Risotto bianco met bloemkool
Hoe krijg je je risotto geurig, smeuig, hartig en romig? Nou, zo.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Houd de bouillon op een zacht vuur tegen de kook aan. Snipper ondertussen de ui. Verhit 2 el olie in een hapjespan of kleine braadpan. Fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes, pers de knoflook, voeg samen toe en fruit het geheel nog zachtjes 3 min. Verkruimel de chilipeper boven de pan. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee.
Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 minuten. Proef of de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel een lekkere beet hebben. Zijn de korrels nog iets te hard, kook de rijst dan nog zachtjes enkele minuten.
Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en naar smaak peper erdoor. Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verhit ondertussen de resterende 3 el olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bloemkool op middelmatig hoog vuur goudbruin aan. Draai het vuur laag en bak de roosjes in ca. 12 min. gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
2 groentebouillontabletten
5 el traditionele olijfolie
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 gedroogd chilipepertje
300 g risottorijst
200 ml droge witte wijn
25 g ongezouten roomboter
75 g Grana Padano kazen
300 g bloemkoolroosjes