Risotto bianco met bloemkool
bewaar
bewaar

Risotto bianco met bloemkool

Hoe krijg je je risotto geurig, smeuig, hartig en romig? Nou, zo.

40 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Houd de bouillon op een zacht vuur tegen de kook aan. Snipper ondertussen de ui. Verhit 2 el olie in een hapjespan of kleine braadpan. Fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes, pers de knoflook, voeg samen toe en fruit het geheel nog zachtjes 3 min. Verkruimel de chilipeper boven de pan. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee.

Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 minuten. Proef of de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel een lekkere beet hebben. Zijn de korrels nog iets te hard, kook de rijst dan nog zachtjes enkele minuten.

Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en naar smaak peper erdoor. Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verhit ondertussen de resterende 3 el olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bloemkool op middelmatig hoog vuur goudbruin aan. Draai het vuur laag en bak de roosjes in ca. 12 min. gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper.

algemeenIn deze risotto krijgt de bloemkool haar verdiende culinaire status. De witte kleur past helemaal bij het voorjaar.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto bianco met bloemkool

Hoe krijg je je risotto geurig, smeuig, hartig en romig? Nou, zo.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig