Risotto met zoete ui en spek
All you need: deze romige Italiaanse klassieker met een zoute bite door de pancetta.
Aan de slag
Snipper 1 ui. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart.
Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen.
Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.
Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.
Risotto met zoete ui en spek
Instructievideo - 02:01 min.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met zoete ui en spek
All you need: deze romige Italiaanse klassieker met een zoute bite door de pancetta.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper 1 ui. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart.
Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen.
Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.
Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 zoete uien
4 el traditionele olijfolie
90 g pancetta
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
750 ml groentebouillontabletten
60 g ongezouten roomboter
100 g Parmigiano Reggiano
75 g rucola