Risotto met kip en groenten
Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en houd warm op laag vuur. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in blokjes. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de kipfilet met peper en zout op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.
Schep de kip uit de pan op een bord. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de rijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg na 10 min. de kip toe aan de risotto.
Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto als deze beetgaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto 5 min. met de deksel op de pan staan. Bestrooi met de rest van de kaas.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met kip en groenten
Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en houd warm op laag vuur. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in blokjes. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de kipfilet met peper en zout op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.
Schep de kip uit de pan op een bord. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de rijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg na 10 min. de kip toe aan de risotto.
Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto als deze beetgaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto 5 min. met de deksel op de pan staan. Bestrooi met de rest van de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
2 kippenbouillontabletten
1 middelgrote ui
250 g winterpeen
1 stengel bleekselderij
70 g ongezouten roomboter
300 g kipfiletblokjes
300 g risottorijst
75 ml droge witte wijn
40 g geraspte Parmezaanse kaas