Groene risotto met pesto
Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente).
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.
Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de helft van de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.
Groene risotto met pesto
Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente).
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.
Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de helft van de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
250 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
600 ml water
1 rode paprika
5 el pesto alla Genovese
450 g diepvries tuinerwten
50 g geraspte Parmezaanse kaas
3 bosuien