Truffelrisotto met funghi porcini
bewaar
bewaar

Truffelrisotto met funghi porcini

Truffel, truffel en nog eens truffel. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Samen met eekhoorntjesbrood maak je er voortruffelijke risotto van.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Week de funghi porcini in het kokende water. Los de bouillonblokjes op in het water en hou dit warm op laag vuur.

Verhit de helft van de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. Verlaag het vuur tot middelhoog en voeg de risottorijst toe, bak al roerend 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

Neem ondertussen de geweekte funghi porcini uit het water en snijd ze fijn. Voeg de geweekte paddenstoelen toe aan de risotto en het weekvocht aan de bouillon.

Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Roer de truffel-paddenstoeltapenade door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Truffelrisotto met funghi porcini

Truffel, truffel en nog eens truffel. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Samen met eekhoorntjesbrood maak je er voortruffelijke risotto van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig