Truffelrisotto met funghi porcini
Truffel, truffel en nog eens truffel. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Samen met eekhoorntjesbrood maak je er voortruffelijke risotto van.
Aan de slag
Week de funghi porcini in het kokende water. Los de bouillonblokjes op in het water en hou dit warm op laag vuur.
Verhit de helft van de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. Verlaag het vuur tot middelhoog en voeg de risottorijst toe, bak al roerend 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Neem ondertussen de geweekte funghi porcini uit het water en snijd ze fijn. Voeg de geweekte paddenstoelen toe aan de risotto en het weekvocht aan de bouillon.
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Roer de truffel-paddenstoeltapenade door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Truffelrisotto met funghi porcini
Truffel, truffel en nog eens truffel. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Samen met eekhoorntjesbrood maak je er voortruffelijke risotto van.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Week de funghi porcini in het kokende water. Los de bouillonblokjes op in het water en hou dit warm op laag vuur.
Verhit de helft van de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. Verlaag het vuur tot middelhoog en voeg de risottorijst toe, bak al roerend 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Neem ondertussen de geweekte funghi porcini uit het water en snijd ze fijn. Voeg de geweekte paddenstoelen toe aan de risotto en het weekvocht aan de bouillon.
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Roer de truffel-paddenstoeltapenade door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
250 ml kokend water
2 paddenstoelenbouillontabletten
1 l warm water
60 g ongezouten roomboter
800 g koelverse Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons
300 g Arborio risottorijst
40 g truffeltapenade