Paddenstoelensoep
bewaar
bewaar

Paddenstoelensoep

Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er zo veel kokend water over tot het net onder staat. Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knof•look f•ijn. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

Verhit —2/3 van de boter in een pan met dikke bodem en bak de champignons met wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de helft van de knof•look toe en bak nog 5 min.

Laat het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd •fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

Veeg ondertussen de paddenstoelen voor pasta schoon met keukenpapier en halveer de grote. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knof•look, wat peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.

Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de truffelolie.

combinatietipLekker met bietenpita's, belegd met zachte geitenkaas, rucola en wat citroenrasp.
algemeenJe kunt dit gerecht ook als voorgerecht serveren. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor acht personen.
algemeenJe kunt de soep en de gebakken paddenstoelen 1 dag van tevoren maken. Verwarm beide op laag vuur apart van elkaar op.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelensoep

Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig