Minipasteibakje met paddenstoelenragout
Een pasteitje met paddenstoelenragout is een kerstklassieker waar je nooit genoeg van krijgt. En in 't klein geniet je daar groots van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Doe de funghi porcini in een kom en giet er ⅔ kokend water over tot ze helemaal onderstaan. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen voor pasta in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes oregano uit de verpakking paddenstoelen voor pasta. Laat de gewelde porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd de paddenstoelen fijn.
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smelt ondertussen in een (steel)pan op laag vuur de helft van de boter en bak de paddenstoelen en knoflook in 7 min. goudbruin. Strooi de bloem in de pan en roer 2 min. door. Voeg de rest van de boter toe. Blus af met de witte wijn. Laat 2 min. verdampen, voeg dan al roerend de porcini met het weekvocht, de mosterd, oregano en de rest van het kokend water toe. Breng aan de kook en laat 5-10 min. op laag vuur zachtjes koken en indikken tot een stevige ragout. Voeg eventueel meer water toe als de ragout te dik wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Ris de blaadjes tijm van de takjes uit de verpakking paddenstoelen voor pasta. Haal de pasteibakjes uit de oven, vul met de helft van de paddenstoelenragout en bestrooi met de tijm. Serveer direct.
Minipasteibakje met paddenstoelenragout
Een pasteitje met paddenstoelenragout is een kerstklassieker waar je nooit genoeg van krijgt. En in 't klein geniet je daar groots van.
voorgerecht
null porties
65 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Doe de funghi porcini in een kom en giet er ⅔ kokend water over tot ze helemaal onderstaan. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen voor pasta in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes oregano uit de verpakking paddenstoelen voor pasta. Laat de gewelde porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd de paddenstoelen fijn.
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smelt ondertussen in een (steel)pan op laag vuur de helft van de boter en bak de paddenstoelen en knoflook in 7 min. goudbruin. Strooi de bloem in de pan en roer 2 min. door. Voeg de rest van de boter toe. Blus af met de witte wijn. Laat 2 min. verdampen, voeg dan al roerend de porcini met het weekvocht, de mosterd, oregano en de rest van het kokend water toe. Breng aan de kook en laat 5-10 min. op laag vuur zachtjes koken en indikken tot een stevige ragout. Voeg eventueel meer water toe als de ragout te dik wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Ris de blaadjes tijm van de takjes uit de verpakking paddenstoelen voor pasta. Haal de pasteibakjes uit de oven, vul met de helft van de paddenstoelenragout en bestrooi met de tijm. Serveer direct.
bewaartip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)
½ teen knoflook
60 ml kokend water
100 g paddenstoelen voor pasta
12 pasteibakjes
1½ el ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
15 ml droge witte wijn
1 tl dijonmosterd
Dit heb je nodig
bakpapier